چگونه بفهمم در چه شغلی موفق‌ترم؟

پیداکردن شغل مناسب 

بسیاری از افراد برای اینکه شغل متناسب و دلخواه خود را به دست بیاورند، کارهای مختلفی را امتحان می‌کنند. هر شغلی نیازمندی‌ها و شرایط خاص خود را دارد و برخی بدون آگاهی از پیش‌زمینه‌های آن شغل و فقط به دلیل برخی جذابیت‌های بیرونی تصور می‌کنند می‌توانند در آن شغل به موفقیت و پیشرفت برسند. یکی از روش‌های مؤثر برای پیش‌بینی میزان موفقیتمان در هر شغل این است که بدانیم آیا هوش‌های مختلفی که در وجودمان هست، چه میزان با آن شغل متناسب است. برای مثال، کسی که در هوش مکانی توانمندی بیشتری دارد، احتمال موفقیت وی در شغل‌هایی مانند خلبان، عکاس، مجسمه‌ساز، نقشه‌بردار و طراح داخلی بیش از شغل‌های دیگر است.

در محصول صوتی «پیتزای هوش» به طور کامل شغل‌های متناسب با هر مقوله هوشی معرفی شده‌اند

برای دریافت این محصول متمایز، اینجا را کلیک کنید.

مقوله‌های هوشی مختلف

همچنین آگاهی از مقوله‌های هوشی مختلف در یادگیری افراد نیز بسیار تأثیرگذار است. به‌ نظر می‌رسد افراد برای اینکه بتوانند موضوعی را سریع و دقیق یاد بگیرند، باید از روش‌های متفاوتی استفاده کنند تا بفهمند به چه روشی بهتر و راحت‌تر یاد می‌گیرند. پژوهش‌های انجا‌م‌شده در حوزه یادگیری نشان می‌دهد افراد به تناسب نوع هوش و استعداد و توانمندی که دارند،‌ ممکن است از موضوعی یکسان یادگیری متفاوتی برایشان حاصل شود. برای مثال، وقتی معلم در کلاس درس از دانش‌آموزان می‌خواهد با همدیگر گروه تشکیل دهند و تمرینات را گروهی حل کنند، برای کسی که هوش‌ میان‌فردی چشمگیری دارد، این کار بسیار لذت‌بخش و مطلوب است. افراد دارای هوش میان‌فردی، از انجام کارهای گروهی لذت می‌برند و درس را بهتر یاد می‌گیرند. حال چنانچه فردی در گروه باشد که در هوش درون‌فردی توانمند باشد، بیشتر تمایل دارد تا به‌تنهایی و به صورت جداگانه درس و تمرین‌ها را بخواند و حل کند. اجبارکردن این دانش‌آموز به انجام تمرین به صورت گروهی ممکن است به رنجش و حس نامطلوب از درس و مدرسه و معلم در دانش‌آموز منجر شود.

یا برای فردی که هوش موسیقایی قوی دارد، تلفیق موسیقی با تدریس،‌ به طور قطع به افزایش حس رضایت و یادگیری در وی منجر خواهد شد؛ اما کسی که هوش حرکتی‌جسمانی مطلوبی دارد، یک‌جا نشستن و گوش‌دادن به حر‌ف‌های معلم برایش بسیار دشوار و آزاردهنده خواهد بود و بالطبع در این حالت، یادگیری مطلوبی هم نخواهد داشت.

هوارد گاردنر، روان‌شناس آلمانی نشان داد که افراد مختلف، هو‌ش‌های متفاوتی دارند و الزاما قرار نیست همه به طور یکسان یاد بگیرند. وی در ابتدا هفت نوع هوش متفاوت را شناسایی کرد و بعد هوش طبیت‌گرا را به عنوان هوش هشتم به آن‌ها افزود. بعدها با اضافه‌شدن دو هوش وجودی و اخلاقی، فهرست هوش‌های چندگانه گادرنر به عدد ده رسید.

بسیاری این دغدغه و سؤال برایشان مطرح است آیا هیچ نوع ابزار یا معیاری هست تا به وسیله آن‌ها بفهمیم در کدام مقوله هوشی توانمندتر هستیم و بهتر می‌توانیم رشد و پیشرفت کنیم؟ چگونه می‌توانیم بفهمیم خودمان یا فرزندمان با توجه به نوع هوشی که دارد، در کدام زمینه شغلی احتمال موفقیت بیشتری دارد؟ 

در دوره صوتی «پیتزای هوش» به طور کامل و به صورت ساده و کاربردی، ضمن معرفی هوش‌های چندگانه، معیارها و ابزارهای خودارزیابی برای بزرگسالان و نیز به طور جداگانه برای فرزندان و دانش‌آموزان ارائه شده است.

همچنین در صورت تمایل می‌توانید در دوره‌های کاربردی و غیرحضوری زیر شرکت کنید:

دوره غیرحضوری «تقویت حافظه و تمرکزافزایی»

دوره غیرحضوری «روش مطالعه صحیح و یادگیری سریع»

محصول تصویری «تقویت حافظه»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *