توجه به هوش‌های چندگانه در یادگیری

هوش‌های چندگانه به عنوان فلسفه‌ای در آموزش، مفهوم جدیدی تلقی می‌شود. به اعتقاد هوارد گاردنر، دست‌کم  هشت نوع مقوله هوشی در هر یک از ما وجود دارد. گاردنر در نظریه خود با عنوان هوش‌های چندگانه سعی می‌کند تا این موضوع را برای همگان روشن کند که حوزه استعدادهای ما فراتر از مرز آی‌کیو است.

گاردنر معتقد است هر کدام از ما در برخی مقوله‌های هوشی کارایی چشمگیری داریم. افراد نابغه کسانی هستند که می‌دانند در کدام زمینه هوشی قابلیت‌ها و توانمندی‌های بیشتری دارند و البته بسیاری از نوابغ ممکن است در سایر مقوله‌های هوشی، عملکرد ضعیفی داشته باشند.

توجه به هوش‌های چندگانه در زمان آموزش و تدریس، به طور قطع به افزایش یادگیری فراگیران منجر می‌شود. در روش سنتی، معلم، صحبت می‌کند یا مطلب‌هایی روی تخته می‌نویسد و سؤال‌هایی از دانش‌آموزان درباره موضوع درس می‌پرسد و برای جلسه بعد هم تکلیف‌هایی تعیین می‌کند. اما مدرس یا استادی که در حوزه هوش‌های چندگانه تسلط دارد، فقط بخشی از کلاس را به سخنرانی و نوشتن پای تخته اختصاص می‌دهد. در ادامه کشیدن تصویر پای تخته، پخش فیلم یا حتی برای خاطرنشان کردن نکته‌ای مهم یا فراهم‌ساختن محیط بهتر برای مطالعه، پخش موسیقی را نیز در دستور کار خود قرار دهد. همچنین ممکن است دانش‌آموزان را به فعالیت عملی وادار کند یا به روش‌های مختلف مثل تشکیل‌ گروه‌های دونفره یا بیشتر، مشارکت و همکاری بین آن‌ها را افزایش دهد. نیز در برخی موضوع‌ها، فراگیران را به محیطی خارج از کلاس ببرد تا درس را بهتر و دقیق‌تر یاد بگیرند.

برای آشنایی با انواع هوش‌های چندگانه می‌توانید از دوره صوتی پیتزای هوش بهره‌مند شوید. در این دوره ضمن معرفی هوش‌های چندگانه، معیارها و ابزارهایی ارائه می‌شود که به کمک آن‌ها می‌توانیم سطح هوشی خود در هرکدام از مقوله‌های هوشی را بهتر بشناسیم و موفقیت و دستاورد بیشتری در آینده کسب کنبم.

برای تهیه این محصول متفاوت و متمایز، با تخفیف ویژه، روی «پیتزای هوش» کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *