در هفته چند ساعت ورزش میکنید؟
آیا برنامه منظم و ثابت هفتگی برای ورزشکردن دارید؟
آخرین مرتبهای که ورزش کردهاید، چه زمانی بوده است؟
جان مدینا در کتاب ارزشمندش با عنوان «قدرت مغز»، دوازده قانون برای افزایش قدرت مغز و تقویت عملکرد آن مطرح کرده است. نخستین قانون ذکرشده اینست: قدرت مغز با ورزش و تحرک بدنی افزایش مییابد.
وی با تأکید بر تأثیر چشمگیر ورزش روی مغز، کاهش ابتلا به اختلالات مغزی و هوشیاری ذهنی در زمان پیری و نیز کاهش ۶۰ درصدی احتمال ابتلا به آلزایمر را از مزیتهای تحرک و فعالیت بدنی ذکر میکند.
بدیهی است نداشتن تحرک کافی و یکجا نشستن و غیرفعالبودن یعنی کاهش ضربان قلب و در نتیجه نرسیدن اکسیژن کافی به مغز و ناتوانی در یادگیری.
پروفسور وندی سوزوکی، عصبشناس برجسته، معتقد است: «ورزش، دگرگونکنندهترین کاری است که امروزه میتوانیم برای مغزمان انجام دهیم. ورزش از جمله اقدامهایی است که میتواند تأثیری فوری و قوی و طولانیمدت روی مغزمان بگذارد و ما را از بسیاری از بیماریها ازجمله افسردگی و آلزایمر نجات دهد. مغزتان هر چقدر سالمتر و سرحالتر باشد، یادگیریتان هم بهتر و دقیقتر خواهد بود. پس دستکم روزی بیست دقیقه ورزش کنید».
ورزش، نوعی سرمایهگذاری درازمدت در سطوح انرژی شماست. اینکه در کوتاهمدت آن را رها کنید، کار ساده و راحتی است؛ اما در طی زمان، تناسب خود را از دست میدهید و واضح فکر کردن و هوشیار ماندن در طول روز برایتان دشوارتر میشود.
وقت ورزشکردن نداریم
چنانچه دغدغه و بهانهتان اینست که وقت ورزشکردن ندارید، پیشفرض خود را رفتن به سالن و باشگاه ورزشی قرار ندهید. این عادت را در خودتان ایجاد کنید که هر روز تعدادی شنا و بارفیکس انجام دهید. این باعث میشود قلب شما پمپاژ بیشتری انجام دهد و گردش خون بهتری داشته باشید. در این صورت نیازی نیست دو ساعت از برنامه شلوغ کاری روزانهتان را برای ورزش جدا کنید. میتوانید رفتن به باشگاه بدنسازی و تناسب اندام را به این عادت بنیادی و پایه بیفزایید؛ اما تا زمانی که فرصت رفتن به باشگاه ندارید، این سرمایهگذاری اصولی در ورزش، شما را سرحال و هوشیار نگه خواهد داشت.
اقدام عملی
این حرکت ورزشی را انجام دهید:
- بایستید؛ ۲٫ دستها روبهجلو؛ ۳٫ بنشینید؛ ۴٫ حالت شنا بگیرید؛ ۵٫ پاها را جمع کنید؛ ۶٫ دوباره بایستید.
تعداد حرکت: دستکم روزی ده مرتبه
همیشه ما برای کارهای درست بهونه های کافی داریم تا از زیرشون در بریم
دقیقا برای همه چی مثل نت گردی و فضای مجازی ؛ نگاه کردن تلوزیون ( البته منظورم برنامه های صرفا سرگرم کننده است) و گوش دادن به موسیقی و … وقت داریم جز اون مواردی که باید خودمون و ملزم به انجامشون کنیم چه تغذیه روح باشه که مطالعه است و چه جسمی که ورزش باشه